Maratonul sterilizarilor

Din 21 pana in 24 iulie (in Cluj-Napoca) si din 25 pana in 28 iulie (in Turda), ”Romanian Animal Rescue”, in colaborare cu ”APPA NUCA”, ”Arca lui Noe”, ”Blanite in pericol” si ”Trei Frati patati” organizeaza ”MARATONUL STERILIZARILOR”, cea mai mare actiune de acest gen organizata pana acum in judetul Cluj. In cele 8 zile, urmeaza sa fie sterilizate GRATUIT 800 de animale (preponderent caini, dar si pisici), fie ca este vorba de animale de apartament sau de la curte, fie de caini comunitari.

Pentru a beneficia de acest tratament pentru animalele pe care le au in grija, doritorii au nevoie doar de o PROGRAMARE.

De ce este importanta sterilizarea

”In primul rand, animalul nu se mai inmulteste, persoanele scapand de grija puilor pe care nu reusesc sa-i plaseze”, explica Petre Stefan, medic veterinar, membru al ”Romanian Animal Rescue”. ”Apoi, sunt eliminate problemele de sanatate legate de afectiunile genitale (infectii, chisturi, tumori). Incidenta unor astfel de probleme este de peste 70% pentru animalele nesterilizate dupa varsta de 5 ani”.

”Un alt avantaj, sustine Petre Stefan, este disparitia comportamentului tipic al imperecherii, inclusiv al comportamentului agresiv din aceasta perioada sau cel generat de apararea puilor dupa nasteri. In fine, cel mai important avantaj: daca sterilizarea femelelor survine inainte de primul ciclu de calduri (si asa e recomandat sa fie dispare complet riscul de cancer mamar”.

In ce consta sterilizarea

Sterilizarea este o operatiune relativ simpla, care nu provoaca dureri de durata ori complicatii pentru animalele sterilizate. Mai exact este vorba de incizie mica (putin invaziva), cu fire de sutura resorbabile. In 2-3 ore de la efectuarea inciziei, animalul se poate deplasa deja pe propriile picioare.

Cum se poate participa la ”Maratonul sterilizarilor”

Sterilizarea in cadrul acestei actiuni este GRATUITA, pe baza de programare. Programarea se poate face la numerele de telefon: 0749-189375 si 0724-323801. Sterilizarea efectiva va avea loc in Centrele Sanitar Veterinare din Iris si Floresti, intre orele 9.00 si 18.00.

Pentru orice fel de detalii suplimentare, consultati site-ul www.nuca.org.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 0744-547066 (Alina Banu, ”APPA NUCA”).

 

Afis promovare: Maratonul sterilizarilor